Een nieuwe website maken
Waar moet je rekening mee houden als je een nieuwe website wil maken? Bij het ontwikkelen van een website moeten veel factoren in overweging worden genomen. Een cruciale vraag is: wat is het doel van de website? Dit kan variëren van informatieverspreiding tot verkrijgen van leads of een webshop. Deze resultaten zijn allemaal te meten met Google Analytics 4.
Je bent niet de eerste die een website in jouw categorie gaat maken dus kijk ook vooral naar wat de concurrentie doet. Je hoeft het niet één op één over te nemen maar ziet wel snel wat voor wat voor informatie zij geven omdat klanten dat willen. Wat ga jij beter doen?
Voordat de website wordt gebouwd, zijn er verschillende platforms zoals Semrush beschikbaar om de website te optimaliseren. Semrush helpt bij het analyseren en selecteren van relevante zoekwoorden voor de content die goed vindbaar moet zijn. Om klikken te krijgen op brede zoektermen (die de problemen beschrijven die jij oplost) moet je gebruik gaan maken van een SEO (Search Engine Optimization) strategie waar een SEO specialist bij kan helpen.
Mijn website is gemaakt met de volgende gedachte:
- Heel veilig
- Weinig onderhoud
- De meeste klanten krijg ik via bestaande klanten
Deze website is heel simpel, update automatisch en heeft geen contactformulier (en dus geen risico op het lekken van gegevens van klanten).
Kosten
Een website kan 750 euro kosten (vanaf dit bedrag kunnen wij een website maken) of meer dan 100.000 euro, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Om dit in te schatten is het belangrijk een goed beeld te hebben van wat jij zou willen. Voor een nieuwe website zijn de volgende punten handig om over na te denken voordat je in gesprek gaat met iemand die een website voor je gaat maken:
- Heb je een paar linkjes op van websites waar de website (voor een deel) op zou moeten lijken?
- Wil je dat mensen een contactformulier in kunnen vullen of een tijd kunnen reserveren?
- Moeten mensen kunnen afrekenen op de website? (webshop kan op WordPress met Woocommerce of je kan kiezen voor Shopify)
- Wil je de website in meerdere talen? (Bij WordPress heeft de plugin van wpml.org mijn voorkeur)
- Andere functionaliteiten die je wil?
- Heb je al een websitenaam in gedachten?
Verder nog een aantal tips om rekening mee te houden bij het kiezen van een hosting partij. Kijk naar wat de kosten zouden zijn na één jaar (voor de hosting van de website, voor je domeinnaam en voor je email adres als dat eraan gekoppeld is). Dit kan allemaal voor een paar euro per maand maar honderd euro per maand is ook niet vreemd als je zelf weinig kennis hebt van de hosting en snelle (Nederlandse) support wil hebben.
Keuze CMS
- WordPress, dat is open source en kan alles op worden aangesloten en met behulp van de Elementor plugin is het ook eenvoudig om pagina’s een mooi design te geven.
- Shopify, gemaakt voor webshops werkt heel eenvoudig is extreem goed gekoppeld aan de advertentiesystemen van Google, Amazon en andere.
- Wix, Strato editor, Squarespace. Mocht je snel een website willen voor één evenement of voor een website met minder dan 1.000 bezoekers / maand.
Hosting
Bovenstaande partijen bieden Nederlandse support en domeinnaamregistratie aan. Het is voor je eigen overzicht handig om hosting, domeinnaamregistratie en eventueel email bij elkaar te hebben staan. Als je meerdere .com domeinnamen wil registreren is Cloudflare de goedkoopste (en beste) optie. Voor hosting zijn ook Strato en mijndomein een optie maar die goedkopere prijs zie je ook terug in de website en mindere support.
Klaar om te beginnen?
Neem contact op
Het eerste consult is gratis daarna is het tarief 75 euro per uur