Ga naar de inhoud

Wat is Elementor?

Elementor is een plugin voor WordPress. Met Elementor kunnen gebruikers websites maken door eenvoudig elementen te slepen en neer te zetten, zonder dat er programmeerkennis nodig is. Met een breed scala aan aanpasbare sjablonen en widgets kunnen zowel professionals als beginners moeiteloos professionele websites ontwerpen die voldoen aan hun unieke behoeften en ambities. 

De community van Elementor heeft ook een belangrijke invloed: er zijn duizenden video’s op YouTube en vele blogs voor starters en professionals. Doordat Elementor zo makkelijk te leren en te gebruiken te is, groeien ze snel en ze ondersteunen momenteel 7% van het internet. 

Elementor gratis vs. Pro

Elementor, heeft een gratis en pro-versie, biedt veel voordelen die verschillende behoeften in website-design tegemoetkomen. Terwijl de gratis variant ideaal is voor beginners met een set aan instapfuncties, geeft Elementor Pro geavanceerde mogelijkheden die met name aantrekkelijk zijn voor ervaren ontwikkelaars en bedrijven met complexere eisen.

Over het algemeen dient de gratis versie als een uitstekend startpunt, maar Elementor Pro biedt een uitgebreide toolkit voor professionals die verbeterde functionaliteit en aanpassing opties zoeken in hun WordPress-websites.

Elementor gratis

De gratis versie heeft essentiële functies zoals een drag-and-drop-interface en een bescheiden selectie van vooraf ontworpen sjablonen. Het is ideaal voor degenen die net beginnen met WordPress en willen experimenteren met het bouwen van eenvoudige websites zonder te investeren in extra tools. Alternatieven kunnen zijn Divi, Gutenberg of Neve.

Elementor Pro

Elementor Pro ontsluit een scala aan geavanceerde functionaliteiten, zoals een uitgebreide sjabloonbibliotheek en dynamische inhoudsmogelijkheden, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor ervaren ontwikkelaars en bedrijven die op zoek zijn naar meer geavanceerde opties in website-ontwerp. Met exclusieve tools zoals de themabouwer en pop-upbouwer kunnen gebruikers op een aangepaste website-elementen creëren die aansluiten bij hun specifieke behoeften en vereisten.

Verschillende pakketten van Elementor

Elementor kosten

Elementor biedt verschillende pakketten en de prijzen verschillen van 59 tot 399 euro per jaar afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de gebruiker. 

Het Essential pakket is voor één basic website. De andere drie pakketten bieden dezelfde functies met 82 widgets en het verschil is het aantal websites waar je het voor kan gebruiken.

Templates

Dankzij de diverse sets sjablonen stelt Elementor gebruikers in staat websites te ontwerpen die zijn afgestemd op hun unieke behoeften en ambities, of het nu gaat om een e-commerce platform voor de verkoop van producten, een dynamisch portfolio waarin creatief werk wordt getoond, of een boeiende blog waarin inzichten en verhalen worden gedeeld. Jij kunt vele voorbeelden vinden op hun website of eenvoudigweg inspiratie opdoen van bestaande websites en proberen iets soortgelijks te creëren door verschillende widgets te gebruiken. Verder zijn er duizenden video’s beschikbaar online, die demonstreren hoe verschillende widgets en CSS te gebruiken voor specifieke effecten of styling en oplossingen te vinden voor verschillende uitdagingen, dat ziet er ingewikkeld uit op het eerste gezicht maar is goed te doen met een stap voor stap instructie.

Vragen? 
Neem contact op met Marketingpion